Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
BIZOTTSÁG

Lehetnék én is kamikaze - irodalmi programsorozat indul a Műcsarnokban

Már szeptember 1-jén - a Bizottság-kiállítás megnyitója előtti este - elindul a "Lehetnék én is kamikaze" elnevezésű irodalmi programsorozat a Műcsarnokban, amelyen 24 ismert magyar költő- és íróvendég beszélget Lévai Balázzsal a Bizottsághoz fűződő élményekről. A szeptember 1-jei programon a részvétel ingyenes, a többire a kiállításra szóló belépjeggyel lehet menni.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Adj elő a magyar ellenkultúráról!

A Műcsarnok 2011. november 4-én és 5-én "Nem hiszek ám én a mennyországba" címmel (avagy popkulturális hívószóval) nyilvános konferenciát rendez a nyolcvanas évek hazai ellenkultúrájáról a „Sírba visztek” – a Bizottság a Műcsarnokba megy című kiállítás keretein belül. A szimpóziumra bárki jelentkezhet ezen a címen, 400-600 karakternyi terjedelmű előadás-szinopszis elküldésével szeptember 30-ig. Visszaigazolás október 10-ig várható. Az előadások tervezett időtartama 20 perc.

(A plakátot efZámbó gyűjteményéből kaptuk)

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Nagy Feró: Ha Isten megsegít, tárlatot vezetek

A Sírba visztek kiállításra Nagy Feró legalább kétszer elmenne: szerinte a Bizottságot bele kell ordítani az emberek arcába. A Műcsarnokban a videó egy jóval hosszabb verziója is megtekinthető lesz szeptembertől, egyéb hírességek és/vagy szakmabeliek benyomásairól és emlékeiről készült felvételekkel együtt.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


"Az emberek ki voltak éhezve" - a Bizottság a Műcsarnokban készülődik

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Rakd ki pixelekből a Bizottság tagjait!

Pixelgrafikai versenyt hirdet a Műcsarnok a "Sírba visztek" - a Bizottság a Műcsarnokba megy című kiállításhoz. Nevezni olyan, elektronikus megjelenítő eszközökön (számítógépen, videolejátszón, mobiltelefonon) futtatható kétdimenziós pixel ikonok, animációk beküldésével lehet, amelyek az egykori Bizottság együttes tagjaihoz, dalaihoz, emblematikus szövegeihez kötődnek. A pályázat jeligés, az alkotó nevét és elérhetőségét külön (lezárt) borítékban kéretik mellékelni.

A pályázat beadási határideje 2011. október 1. A pályaművek kizárólag postai úton nyújthatók be (bármilyen elektronikus hordozón) a Műcsarnok címére (1146 Budapest, Dózsa György út 37.), a jelige feloldását külön borítékban mellékelve. A műveket neves szakemberekből álló zsűri bírálja el – a zsűritagok kiléte az eredményhirdetés napjáig nem publikus. Az értékelésnél meghatározó szempont a beazonosíthatóság, a formai vagy tartalmi utalás, a kreatív feldolgozás és értelmezés. Nyilvános eredményhirdetés: 2011. október 21., péntek. A beküldött műveket tartalmazó adathordozókat az eredményhirdetés után a pályázók visszakérhetik.

Az első díj egy egyhetes alkotói ösztöndíj Párizsba; a második egy teljes évre érvényes, kétszemélyes bérlet a Műcsarnok és az Ernst Múzeum összes kiállítására; a harmadik egy képzőművészeti albumokat, katalógusokat tartalmazó ajándékcsomag.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


"mi vagyunk a Bizottság, mert mi döntjük el, hogy mi a jó zene, és olyat játszunk, ami nekünk tetszik"

Fotó: Hajdú D. András

Tovább
Megosztom ezt a cikket


BIZOTTSÁG

blogavatar

A sírba visztek.

Utolsó kommentek